4 Replies Latest reply on Sep 4, 2017 10:55 PM by dupatel RSS
    vkrayushkin Newbie

    Cannot install thingworx studio 8.0.3 (8.0.3.1898): "Error occurred...", Windows 7 Ultimate x64. Help!

    ASUS N76VB

    Windows 7 Ultimate x64

    Memory = 8GB DDR3

    NvideoGeForce 740

     

     

    I download setup.exe from https://studio.thingworx.com/home/

    I cannot install this application on my ASUS with the following reports:

     

     

     

    [09/03/2017 02:45:34] Studio Version 8.0.3 (8.0.3.1898)

    [09/03/2017 02:45:34] Status Message: Version 8.0.3 (8.0.3.1898)

    [09/03/2017 02:45:34] Checking for updates from https://studio-download.vuforia.io/downloads/ThingworxMobileBuilderApp.application

    [09/03/2017 02:45:35] Starting node.exe

    [09/03/2017 02:45:37] module.js:471

    [09/03/2017 02:45:37]     throw err;

    [09/03/2017 02:45:37]     ^

    [09/03/2017 02:45:37]

    [09/03/2017 02:45:37] Error: Cannot find module 'debug'

    [09/03/2017 02:45:37]     at Function.Module._resolveFilename (module.js:469:15)

    [09/03/2017 02:45:37]     at Function.Module._load (module.js:417:25)

    [09/03/2017 02:45:37]     at Module.require (module.js:497:17)

    [09/03/2017 02:45:37]     at require (internal/module.js:20:19)

    [09/03/2017 02:45:37]     at Object.<anonymous> (C:\Users\Admin002\AppData\Roaming\ThingworxStudio\studio-download.vuforia.io\dist\server\utils\logging.js:19:15)

    [09/03/2017 02:45:37]     at Module._compile (module.js:570:32)

    [09/03/2017 02:45:37]     at Object.Module._extensions..js (module.js:579:10)

    [09/03/2017 02:45:37]     at Module.load (module.js:487:32)

    [09/03/2017 02:45:37]     at tryModuleLoad (module.js:446:12)

    [09/03/2017 02:45:37]     at Function.Module._load (module.js:438:3)

     

    = = = = =

    Before it I used 8.0.2 on this ASUS.

    But now cannot install 8.0.3 on it.

    I did it several times during three days with the same result.

    How can I really install this upgrade on my  notebook?

    Thank you in advance.

      • Re: Cannot install thingworx studio 8.0.3 (8.0.3.1898): "Error occurred...", Windows 7 Ultimate x64. Help!
        dupatel Creator

        Vladimir Krayushkin :  Could you please confirm if you are having Node.js installed externally on your machine . There is a know issue when Studio installer gets break if Node.js is installed externally.

         

        Also, could you please try deleting the folder ThingworxStudio insdie directory  C:\Users\Admin002\AppData\Roaming and then try installing again.

         

        -Durgesh

          • Re: Cannot install thingworx studio 8.0.3 (8.0.3.1898): "Error occurred...", Windows 7 Ultimate x64. Help!
            vkrayushkin Newbie

            Hello Durgesh!

             

            Thanks for your message.

            I check the file system: no, I didn't install node.js separate or externally.

            And during last attempts to install 8.0.3.1898 I deleted all directories/files from C:\Users\Admin002\AppData\Roaming (and last case - the ThingworxStudio directory from C:\Users\Admin002\MyDocument too).

            But even after that I see the same installation message:

             

            - Studio Version 8.0.3 (8.0.3.1898)

            - Status Message: Version 8.0.3 (8.0.3.1898)

            - Checking for updates from https://studio-download.vuforia.io/downloads/ThingworxMobileBuilderApp.application

            - Starting node.exe

            - module.js:471

            -      throw err;

            -      ^

            -

            -  Error: Cannot find module 'debug'

            -      at Function.Module._resolveFilename (module.js:469:15)

            -      at Function.Module._load (module.js:417:25)

            -    at Module.require (module.js:497:17)

            -      at require (internal/module.js:20:19)

            -      at Object.<anonymous> (C:\Users\Admin002\AppData\Roaming\ThingworxStudio\studiodownload.vuforia.io\dist\server\utils\logging.js:19:15)

            -      at Module._compile (module.js:570:32)

            -      at Object.Module._extensions..js (module.js:579:10)

            -      at Module.load (module.js:487:32)

            -      at tryModuleLoad (module.js:446:12)

            -    at Function.Module._load (module.js:438:3)

             

            Any idea?

             

            BTW: I find log file from another laptop with successful modification of ThingWorxStudio 8.0.2 to 8.0.3. The beginning of log for first-time 8.0.3 Studio running is the following:

            = = = = = = =

            [09/01/2017 13:48:48] Studio Version 8.0.3 (8.0.3.1898)

            [09/01/2017 13:48:48] Status Message: Version 8.0.3 (8.0.3.1898)

            [09/01/2017 13:48:48] Checking for updates from https://studio-download.vuforia.io/downloads/ThingworxMobileBuilderApp.application

            [09/01/2017 13:48:49] Status Message: Performing First Time Setup (Application)...

            [09/01/2017 13:48:49] Removing C:\Users\Admin002\AppData\Roaming\ThingworxStudio\studio-download.vuforia.io\dist

            [09/01/2017 13:48:50] Unzipping mbdist.zip to C:\Users\Admin002\AppData\Roaming\ThingworxStudio\studio-download.vuforia.io\

            [09/01/2017 13:48:53] Status Message: Performing First Time Setup (Libraries)...

            [09/01/2017 13:48:53] Removing C:\Users\Admin002\AppData\Roaming\ThingworxStudio\studio-download.vuforia.io\node_modules

            [09/01/2017 13:49:37] Unzipping mbmodules.zip to C:\Users\Admin002\AppData\Roaming\ThingworxStudio\studio-download.vuforia.io\

            [09/01/2017 13:50:22] Starting node.exe

            [09/01/2017 13:50:23] debug: [twx-studio:logging] Debug logging enabled. DEBUG=twx-studio*,ar-extension*,ves-publish*

            [09/01/2017 13:50:23] Fri, 01 Sep 2017 09:50:23 GMT twx-studio:logging DEBUG_FD=1 so the "debug" module will log to stdout instead of stderr

            [09/01/2017 13:50:24] info: [twx-studio:initializer] Node version: 6.10.0

            [09/01/2017 13:50:24] info: [twx-studio:initializer] ThingWorxStudio launched with the following arguments: _=[C:\Users\Admin002\Documents], $0=..\..\..\..\..\..\Roaming\ThingworxStudio\studio-download.vuforia.io\dist\server\index.js

            [09/01/2017 13:50:24] info: [twx-studio:initializer] ThingWorxStudio dir:  C:\Users\Admin002\Documents\ThingWorxStudio , home dir: C:\Users\Admin002\Documents

            [09/01/2017 13:50:24] debug: [twx-studio:initializer] Projects dir:  C:\Users\Admin002\Documents\ThingWorxStudio\Projects

            [09/01/2017 13:50:24] debug: [twx-studio:initializer] Extensions dir:  C:\Users\Admin002\Documents\ThingWorxStudio\Extensions

            [09/01/2017 13:50:24] debug: [twx-studio:initializer] ThingMarks dir:  C:\Users\Admin002\Documents\ThingWorxStudio\ThingMarks

            [09/01/2017 13:50:24] debug: [twx-studio:initializer] Move /VuforiaStudioEnterpriseExtensions

            [09/01/2017 13:50:24] debug: [twx-studio:fileUtils] C:\Users\Admin002\Documents\VuforiaStudioEnterpriseExtensions does not need to be moved, it does not exist

            [09/01/2017 13:50:24] debug: [twx-studio:initializer] Move the projects dir

            [09/01/2017 13:50:24] debug: [twx-studio:fileUtils] C:\Users\Admin002\Documents\VuforiaStudioEnterpriseProjects does not need to be moved, it does not exist

            [09/01/2017 13:50:24] debug: [twx-studio:initializer] Initialize builderSettings

            [09/01/2017 13:50:24] debug: [twx-studio:index] Done with initialization

            [09/01/2017 13:50:24] debug: [twx-studio:index] Startup process.argv is ["C:\\Users\\Admin002\\AppData\\Local\\Apps\\2.0\\AY7BLW01.T25\\PMEMTDO5.R44\\thin..udio_cd45769e4d993f77_0008.0000_6e3e378186bc2036\\node.exe","C:\\Users\\Admin002\\AppData\\Roaming\\ThingworxStudio\\studio-download.vuforia.io\\dist\\server\\index.js","C:\\Users\\Admin002\\Documents"]

            [09/01/2017 13:50:25] debug: [twx-studio:extension-manager] extensionName to require ves-ar-extension

            [09/01/2017 13:50:25] ar-extension version 8.0.3 (1.16.633)

            [09/01/2017 13:50:25] debug: [twx-studio:extension-manager] extensionName to require ves-basic-web-widgets-extension

            [09/01/2017 13:50:25] debug: [twx-studio:extension-manager] extensionName to require ves-sample-projects

            [09/01/2017 13:50:25] debug: [twx-studio:extension-manager] extensionName to require twx-data-provider

            [09/01/2017 13:50:25] debug: [twx-studio:projectHelper] []

            [09/01/2017 13:50:25] Status Message: Version 8.0.3 (8.0.3.1898)

            [09/01/2017 13:50:25] info: [twx-studio:index] Studio Ready: listening on 127.0.0.1:3000

            [09/01/2017 13:50:27] debug: [twx-studio:importProject] StudioSample3DImport already exists

            [09/01/2017 13:50:27] debug: [twx-studio:importProject] StudioSampleEyewear already exists

            [09/01/2017 13:50:27] debug: [twx-studio:importProject] StudioSampleQuadcopter already exists

            [09/01/2017 13:50:27] debug: [twx-studio:importProject] Done copying sample projects

            [09/01/2017 13:50:38] debug: [twx-studio:sockets] a user connected  0w9jK6j3uyEa1qu9AAAA

            [09/01/2017 13:50:39]  [0mGET /%7B%7B::projectType.imgPath%7D%7D  [32m200  [0m10.174 ms - 2201 [0m

            [09/01/2017 13:50:39]  [0mGET /%7B%7B::view.imgPath%7D%7D  [32m200  [0m9.331 ms - 2201 [0m

            [09/01/2017 13:50:39]  [0mGET /%7B%7BviewType.imgPath%7D%7D  [32m200  [0m9.077 ms - 2201 [0m

            [09/01/2017 13:50:39]  [0mGET /images/%7B%7B::w.name%7D%7D.png  [32m200  [0m8.868 ms - 2201 [0m

            [09/01/2017 13:50:39] debug: [twx-studio:sockets] EMIT builderSettings all

            [09/01/2017 13:50:39] debug: [twx-studio:projectSettings] Skipping appDir "node_modules", no appConfig.json found

            [09/01/2017 13:50:40] debug: [twx-studio:projectSettings] Skipping appDir "node_modules", no appConfig.json found

            [09/01/2017 13:50:40] debug: [twx-studio:sockets] EMIT updateProjects 0w9jK6j3uyEa1qu9AAAA

            [09/01/2017 13:50:40] debug: [twx-studio:sockets] EMIT updateProjects 0w9jK6j3uyEa1qu9AAAA

            [09/01/2017 13:51:01] debug: [twx-studio:upgradeProject] upgradeIfNeeded StudioSampleQuadcopter

            [09/01/2017 13:51:01] Fri, 01 Sep 2017 09:51:01 GMT ar-extension:upgrade Upgrade needed. Current version 8.0.3 (1.16.633) , new version 8.0.1 (1.14.536)

            [09/01/2017 13:51:01] debug: [twx-studio:sockets] EMIT UpgradeInProgress all

            [09/01/2017 13:51:01] debug: [twx-studio:upgrade:StudioSampleQuadcopter] Begin upgrade of project StudioSampleQuadcopter

            [09/01/2017 13:51:01] Fri, 01 Sep 2017 09:51:01 GMT ar-extension:upgrade Upgrade needed. Current version 8.0.3 (1.16.633) , new version 8.0.1 (1.14.536)

            [09/01/2017 13:51:01] info: [twx-studio:upgrade:StudioSampleQuadcopter] Upgrading project Studio Sample - Quadcopter C:\Users\Admin002\Documents\ThingWorxStudio\Projects\StudioSampleQuadcopter from 8.0.1 (1.14.536) to 8.0.3 (1.16.633)

            [09/01/2017 13:51:01] debug: [twx-studio:upgrade:StudioSampleQuadcopter] Make sure there are not any stale files lying around

            [09/01/2017 13:51:01] debug: [twx-studio:upgrade:StudioSampleQuadcopter] Removing  C:\Users\Admin002\Documents\ThingWorxStudio\Projects\StudioSampleQuadcopter/css/

            [09/01/2017 13:51:01] debug: [twx-studio:upgrade:StudioSampleQuadcopter] Removing  C:\Users\Admin002\Documents\ThingWorxStudio\Projects\StudioSampleQuadcopter/dist/

            [09/01/2017 13:51:02] debug: [twx-studio:upgrade:StudioSampleQuadcopter] Removing  C:\Users\Admin002\Documents\ThingWorxStudio\Projects\StudioSampleQuadcopter/extensions/

            [09/01/2017 13:51:02] debug: [twx-studio:upgrade:StudioSampleQuadcopter] Removing  C:\Users\Admin002\Documents\ThingWorxStudio\Projects\StudioSampleQuadcopter/preview3d/

            [09/01/2017 13:51:02] debug: [twx-studio:upgrade:StudioSampleQuadcopter] Removing  C:\Users\Admin002\Documents\ThingWorxStudio\Projects\StudioSampleQuadcopter/src/phone/resources/Default/

            [09/01/2017 13:51:02] debug: [twx-studio:upgrade:StudioSampleQuadcopter] Removing  C:\Users\Admin002\Documents\ThingWorxStudio\Projects\StudioSampleQuadcopter/theme/

            [09/01/2017 13:51:02] debug: [twx-studio:upgrade:StudioSampleQuadcopter] Copying /src/**/* to project, overwrite=false

            [09/01/2017 13:51:02] debug: [twx-studio:upgrade:StudioSampleQuadcopter] Copying /**/* to project, skip /src/**/*,  overwrite=true

            [09/01/2017 13:51:03] debug: [twx-studio:upgrade:StudioSampleQuadcopter] Copy of project files complete

            [09/01/2017 13:51:03] debug: [twx-studio:upgrade:StudioSampleQuadcopter] Updating version to  8.0.3 (1.16.633)

            [09/01/2017 13:51:03] debug: [twx-studio:upgrade:StudioSampleQuadcopter] onupgrade sucessful, now build the project

            [09/01/2017 13:51:03] debug: [twx-studio:upgrade:StudioSampleQuadcopter] BEGIN buildApp StudioSampleQuadcopter_1504259463175

            [09/01/2017 13:51:03] debug: [twx-studio:upgrade:StudioSampleQuadcopter] write settings

            [09/01/2017 13:51:03] debug: [twx-studio:projectSettings] write project settings StudioSampleQuadcopter

            [09/01/2017 13:51:03] debug: [twx-studio:upgrade:StudioSampleQuadcopter] copy runtime extensions

            [09/01/2017 13:51:03] debug: [twx-studio:upgrade:StudioSampleQuadcopter] packageThemeSet

            [09/01/2017 13:51:03] debug: [twx-studio:themeManager] generating studio-designtime-vars.scss

            [09/01/2017 13:51:03] debug: [twx-studio:themeManager] generating studio-runtime-vars.scss

            [09/01/2017 13:51:03] debug: [twx-studio:themeManager] processThemes

            [09/01/2017 13:51:03] debug: [twx-studio:themeManager] Making theme:  twx-light , includePaths:  C:\Users\Admin002\AppData\Roaming\ThingworxStudio\studio-download.vuforia.io\node_modules\ves-ar-extension\src\src-scaffold\ionic\scss

            [09/01/2017 13:51:03] debug: [twx-studio:themeManager] Building twx-light-theme-designtime.css

            [09/01/2017 13:51:03] debug: [twx-studio:themeManager] Making theme:  twx-dark , includePaths:  C:\Users\Admin002\AppData\Roaming\ThingworxStudio\studio-download.vuforia.io\node_modules\ves-ar-extension\src\src-scaffold\ionic\scss

            [09/01/2017 13:51:03] debug: [twx-studio:themeManager] Building twx-dark-theme-designtime.css

            [09/01/2017 13:51:04] debug: [twx-studio:themeManager] Building twx-dark-theme.css

            [09/01/2017 13:51:04] debug: [twx-studio:themeManager] Building twx-light-theme.css

            [09/01/2017 13:51:05] debug: [twx-studio:themeManager] building system-widget-extensions-designtime.css

            [09/01/2017 13:51:05] debug: [twx-studio:themeManager] building app-designtime.css

            [09/01/2017 13:51:05] debug: [twx-studio:themeManager] building system-widget-extensions.css

            [09/01/2017 13:51:05] debug: [twx-studio:themeManager] building app.css

            [09/01/2017 13:51:05] debug: [twx-studio:themeManager] copying css files for selected theme twx-light

            [09/01/2017 13:51:05] debug: [twx-studio:upgrade:StudioSampleQuadcopter] onBuild

            [09/01/2017 13:51:05] info: [twx-studio:upgrade:StudioSampleQuadcopter] Building ves-ar-extension app: Studio Sample - Quadcopter

            [09/01/2017 13:51:05] Fri, 01 Sep 2017 09:51:05 GMT ar-extension:gulp-shared clean

            [09/01/2017 13:51:05] debug: [twx-studio:upgrade:StudioSampleQuadcopter] pathDir C:\Users\Admin002\Documents\ThingWorxStudio\Projects\StudioSampleQuadcopter

            [09/01/2017 13:51:05] debug: [twx-studio:upgrade:StudioSampleQuadcopter] scaffoldDir C:\Users\Admin002\AppData\Roaming\ThingworxStudio\studio-download.vuforia.io\node_modules\ves-ar-extension\src\src-scaffold

            [09/01/2017 13:51:05] debug: [twx-studio:upgrade:StudioSampleQuadcopter] copySrc

            [09/01/2017 13:51:05] Fri, 01 Sep 2017 09:51:05 GMT ar-extension:gulp-shared copySrc

            [09/01/2017 13:51:10] debug: [twx-studio:upgrade:StudioSampleQuadcopter] buildApp

            [09/01/2017 13:51:10] Fri, 01 Sep 2017 09:51:10 GMT ar-extension:gulp-shared build

            [09/01/2017 13:51:10] Fri, 01 Sep 2017 09:51:10 GMT ar-extension:gulp-shared compile view contents  Home

            [09/01/2017 13:51:10] Fri, 01 Sep 2017 09:51:10 GMT ar-extension:gulp-shared Extract pvi from src pvz zip C:\Users\Admin002\Documents\ThingWorxStudio\Projects\StudioSampleQuadcopter\src\phone\resources\Uploaded\ptc-quadcopter-animated.pvz C:\Users\Admin002\Documents\ThingWorxStudio\Projects\StudioSampleQuadcopter\dist\phone\app\resources\Uploaded\ptc-quadcopter-animated\l-Creo 3D - ReplaceBattery.pvi

            [09/01/2017 13:51:10] Fri, 01 Sep 2017 09:51:10 GMT ar-extension:gulp-shared compile view contents  Choice

            [09/01/2017 13:51:10] Fri, 01 Sep 2017 09:51:10 GMT ar-extension:gulp-shared Working with view named C:\Users\Admin002\Documents\ThingWorxStudio\Projects\StudioSampleQuadcopter\dist\phone\app\components\Home.html which exists? [true]

            [09/01/2017 13:51:10] Fri, 01 Sep 2017 09:51:10 GMT ar-extension:gulp-shared Working with view named C:\Users\Admin002\Documents\ThingWorxStudio\Projects\StudioSampleQuadcopter\dist\phone\app\components\Choice.html which exists? [true]

            [09/01/2017 13:51:10] debug: [twx-studio:upgrade:StudioSampleQuadcopter] END buildApp StudioSampleQuadcopter_1504259463175

            [09/01/2017 13:51:10] debug: [twx-studio:upgrade:StudioSampleQuadcopter] Build succeeded.

            [09/01/2017 13:51:10] info: [twx-studio:upgradeProject] Upgrade log saved to C:\Users\Admin002\Documents\ThingWorxStudio\Projects\StudioSampleQuadcopter\upgrade.log

            [09/01/2017 13:51:10] debug: [twx-studio:sockets] EMIT getProjectDefinition 0w9jK6j3uyEa1qu9AAAA

            [09/01/2017 13:51:11] error: [twx-studio:index] Respond with 404 ENOENT: no such file or directory, stat 'C:\Users\Admin002\Documents\ThingWorxStudio\Projects\{{$root.currentProject.fileName}}\src\phone\guidance\images\Illustration_0thingmark.svg'

            = = = = = = = = =

            and in this case ThingWorx Studio installed and run well: I  could move  my own "old" projects here and can start here new projects.

            I try compare log from my bad case and that good case, I compare them from the beginning message to "Start node.js" message and find the difference :

            "My bad and error installation":

            =- = = = = = = = = = = = = = =

            - Studio Version 8.0.3 (8.0.3.1898)

            - Status Message: Version 8.0.3 (8.0.3.1898)

            - Checking for updates from https://studio-download.vuforia.io/downloads/ThingworxMobileBuilderApp.application

            - Starting node.exe

            = = = = = = = = = = = = = = =

            otherwise, in good case I have the following:

            = = = = = = = = = = = = = = = =

            Studio Version 8.0.3 (8.0.3.1898)

            Status Message: Version 8.0.3 (8.0.3.1898)

            Checking for updates from https://studio-download.vuforia.io/downloads/ThingworxMobileBuilderApp.application

            Status Message: Performing First Time Setup (Application)...

            Removing C:\Users\Admin002\AppData\Roaming\ThingworxStudio\studio-download.vuforia.io\dist

            Unzipping mbdist.zip to C:\Users\Admin002\AppData\Roaming\ThingworxStudio\studio-download.vuforia.io\

            Status Message: Performing First Time Setup (Libraries)...

            Removing C:\Users\Admin002\AppData\Roaming\ThingworxStudio\studio-download.vuforia.io\node_modules

            Unzipping mbmodules.zip to C:\Users\Admin002\AppData\Roaming\ThingworxStudio\studio-download.vuforia.io\

            Starting node.exe

            = = = = = = = = = = = = = = = =

            I underscored logs in the successful case addressing the steps (before start node.js) which cannot perform in the bad case. - What does it mean? Why I cannot install Applications and Libraries at all? May be it is a reason.?

             

            Thank you in advance.

            • Re: Cannot install thingworx studio 8.0.3 (8.0.3.1898): "Error occurred...", Windows 7 Ultimate x64. Help!
              vkrayushkin Newbie

              OK, Durgesh, You are right, the reason - "old" node.js scripts before installation of the new TWxStudio release:


              I remove of node.js yet another time:

              1. I uninstall ThingWorx Studio from my Windows 7 Ultimane x64 laptop.

              2. I delete all "node.js" files from  "... AppData/Roaming/" of actual User (Admin002 in my private case)

              2.a I remeber I installed 8.0.2 for other users on the same laptop configuration several weeks ago. I didn't uninstall them before. Now  I uninstall all installed TWxStudio for others and node.js" files of them.

              3. Then - Restart Windows and network, start "setup.exe" (but in my case I make it by ThingworxMobileBuilderApp.application), and my ThingWorx Studio 8.0.3.1898 are running now:


               

              Thanks for help, Durgesh! ! !


              -Vladimir.