9 Replies Latest reply on Oct 6, 2017 11:06 AM by jdass RSS
    jborovský Newbie

    Installing Thingworx 8.1 - white page

    Hi,

    I have been trying to install TW but I must be doing something wrong. keystore-password file was generated in my ThingworxPlatform folder, containing  string ending with equal sign.

    When I access url with Thingworx I get completely white page.

     

     

    Here are some maybe relevant Logs from Tomcat

    stderr

    03-Oct-2017 17:12:50.625 INFO [localhost-startStop-1] org.apache.jasper.servlet.TldScanner.scanJars At least one JAR was scanned for TLDs yet contained no TLDs. Enable debug logging for this logger for a complete list of JARs that were scanned but no TLDs were found in them. Skipping unneeded JARs during scanning can improve startup time and JSP compilation time.

    stdout

    2017-10-03 17:12:42 Commons Daemon procrun stdout initialized

    Attempting to load ESAPI.properties via file I/O.

    Attempting to load ESAPI.properties as resource file via file I/O.

    Found in 'org.owasp.esapi.resources' directory: C:\ThingworxStorage\esapi\ESAPI.properties

    Loaded 'ESAPI.properties' properties file

    Attempting to load validation.properties via file I/O.

    Attempting to load validation.properties as resource file via file I/O.

    Found in 'org.owasp.esapi.resources' directory: C:\ThingworxStorage\esapi\validation.properties

    Loaded 'validation.properties' properties file

    *** CRITICAL ERROR ON STARTUP: Unable to initialize and start system: Connections could not be acquired from the underlying database!

    *** Web Application STATE is being set to ERROR! ***

     

    Thank you for any advice in advance

    Jara

      • Re: Installing Thingworx 8.1 - white page
        polinao Collaborator

        What database is it? Seems like it cannot establish the database connection.

        • Re: Installing Thingworx 8.1 - white page
          jborovský Newbie

          Update:

          I changed authorization for twadmmin user and I had probably wrong password in platform setting file. Now when I try to access TW url it is spinnning indefinetely. I checked th location of java.dll. It seems OK.

           

           

          New LOGS:

           

          03-Oct-2017 19:39:46.103 SEVERE [ContainerBackgroundProcessor[StandardEngine[Catalina]]] org.apache.catalina.startup.HostConfig.deployWARs Error waiting for multi-thread deployment of WAR files to complete

          java.lang.InterruptedException

          at java.util.concurrent.FutureTask.awaitDone(Unknown Source)

          at java.util.concurrent.FutureTask.get(Unknown Source)

          at org.apache.catalina.startup.HostConfig.deployWARs(HostConfig.java:744)

          at org.apache.catalina.startup.HostConfig.deployApps(HostConfig.java:407)

          at org.apache.catalina.startup.HostConfig.check(HostConfig.java:1595)

          at org.apache.catalina.startup.HostConfig.lifecycleEvent(HostConfig.java:280)

          at org.apache.catalina.util.LifecycleBase.fireLifecycleEvent(LifecycleBase.java:94)

          at org.apache.catalina.core.ContainerBase.backgroundProcess(ContainerBase.java:1164)

          at org.apache.catalina.core.ContainerBase$ContainerBackgroundProcessor.processChildren(ContainerBase.java:1388)

          at org.apache.catalina.core.ContainerBase$ContainerBackgroundProcessor.processChildren(ContainerBase.java:1392)

          at org.apache.catalina.core.ContainerBase$ContainerBackgroundProcessor.run(ContainerBase.java:1360)

          at java.lang.Thread.run(Unknown Source)

           

           

          2017-10-03 19:21:54 Commons Daemon procrun stdout initialized

          Attempting to load ESAPI.properties via file I/O.

          Attempting to load ESAPI.properties as resource file via file I/O.

          Found in 'org.owasp.esapi.resources' directory: C:\ThingworxStorage\esapi\ESAPI.properties

          Loaded 'ESAPI.properties' properties file

          Attempting to load validation.properties via file I/O.

          Attempting to load validation.properties as resource file via file I/O.

          Found in 'org.owasp.esapi.resources' directory: C:\ThingworxStorage\esapi\validation.properties

          Loaded 'validation.properties' properties file

          *** CRITICAL ERROR ON STARTUP: Unable to initialize and start system: Connections could not be acquired from the underlying database!

          *** Web Application STATE is being set to ERROR! ***

          org.tuckey.web.filters.urlrewrite.UrlRewriteFilter INFO: destroy called

          Attempting to load ESAPI.properties via file I/O.

          Attempting to load ESAPI.properties as resource file via file I/O.

          Found in 'org.owasp.esapi.resources' directory: C:\ThingworxStorage\esapi\ESAPI.properties

          Loaded 'ESAPI.properties' properties file

          Attempting to load validation.properties via file I/O.

          Attempting to load validation.properties as resource file via file I/O.

          Found in 'org.owasp.esapi.resources' directory: C:\ThingworxStorage\esapi\validation.properties

          Loaded 'validation.properties' properties file

          Expecting an absolute path of the library: FlxCore64.dll

            • Re: Installing Thingworx 8.1 - white page
              ytella Apprentice

              Hi Jaroslav,

              Have you set the library path to the PATH variable in the system environment variables?

              If you haven't done so, could you please try the steps given in the following thread and let us know the result:

              https://community.thingworx.com/community/developers/blog/2017/04/12/74-thingworx-does-not-launch-due-to-license-error-in-windows

                • Re: Installing Thingworx 8.1 - white page
                  jborovský Newbie

                  It didnt help me. 

                   

                   

                  03-Oct-2017 20:39:32.577 INFO [localhost-startStop-1] org.apache.catalina.core.ApplicationContext.log No Spring WebApplicationInitializer types detected on classpath

                   

                  System property [org.owasp.esapi.opsteam] is not set

                  System property [org.owasp.esapi.devteam] is not set

                   

                  catalina

                  03-Oct-2017 20:39:26.055 INFO [localhost-startStop-1] org.apache.catalina.startup.HostConfig.deployWAR Deploying web application archive C:\Program Files\Apache Software Foundation\Tomcat 8.5\webapps\Thingworx.war

                  03-Oct-2017 20:39:32.483 INFO [localhost-startStop-1] org.apache.jasper.servlet.TldScanner.scanJars At least one JAR was scanned for TLDs yet contained no TLDs. Enable debug logging for this logger for a complete list of JARs that were scanned but no TLDs were found in them. Skipping unneeded JARs during scanning can improve startup time and JSP compilation time.

                   

                  2017-10-03 20:39:24 Commons Daemon procrun stdout initialized

                  Attempting to load ESAPI.properties via file I/O.

                  Attempting to load ESAPI.properties as resource file via file I/O.

                  Found in 'org.owasp.esapi.resources' directory: C:\ThingworxStorage\esapi\ESAPI.properties

                  Loaded 'ESAPI.properties' properties file

                  Attempting to load validation.properties via file I/O.

                  Attempting to load validation.properties as resource file via file I/O.

                  Found in 'org.owasp.esapi.resources' directory: C:\ThingworxStorage\esapi\validation.properties

                  Loaded 'validation.properties' properties file

                  Expecting an absolute path of the library: FlxCore64.dll

              • Re: Installing Thingworx 8.1 - white page
                jdass Apprentice

                Jaroslav ,

                 

                Could you attach your complete Application log file present in the ThingworxStorage/logs folder?